71C03000 Digitaalinen viestintä ja media

GD Star Rating
loading...

 1. Kävin kurssin keväällä 2014, jolloin kurssista vastasivat Marketta Majapuro ja Ella Lillqvist. Kurssi oli aika työläs, ja ryhmätöitä oli paljon. Joka viikko palautettiin kahdelta luennolta luentopäiväkirjat, jotka tehtiin ryhmätyönä Google Drivessä. Opettajat tarkastivat ne Driven versiohistorian perusteella katsomalla, että on tehty oikeasti ryhmätyötä eikä jaettu niin, että joku tekisi aina yksin yhden luentopäiväkirjan… Toisaalta työläyden ja mm. tällaisien vaatimusten avulla kurssilla oppi ehkä normaalia enemmän – kurssiartikkeleita tuli oikeasti luettua ahkerasti. Kurssilla oli paljon vierailuluennoitsijoita ja luennot olivat tosi mielenkiintoisia ja ajankohtaisia mm. tarkasteltiin Ylen rekrytointiviestintää somessa. Kurssilla osallistumisaktiivisuuden osana oli tuntiaktiivisuuden lisäksi osallistuminen kurssin some-yhteisöissä ja twitterissä. Kokonaisuudessaan hyvä ja ajankohtainen kurssi, vaikkakin osittain vähän liian tiukkapipoista meininkiä. Vanhanaikaisiin pistokokeisiinkin kannattaa varautua 😉 Kurssilla ei ollut tenttiä vaan 50% arvosanasta tuli ryhmän kanssa tehtävästä lopputyöstä.

  Acti’14 | 25.5.2014 @ 00:15
 2. Kurssi käyty keväällä 2014.
  Paljon säätöä, kurssi etsii vielä itseään, koska oli ensimmäinen kerta. Luentopäiväkirjojen kirjoittaminen työlästä, mutta varmisti artikkelien lukemisen ja kaikkien osallistumisen.
  Työalustoja liikaa, piti seurata Drivea, Facebookia, blogia, Twitteriä, jne. Piti opetella monia uusia työvälineita, mm. PowerPoint kielletty, Prezi pakollinen. Mysö videoita olisi saanut väsätä esim. henkilökohtaiseen työhakemustehtävään. Eli koko kurssin ajan oli pienoinen kiireen tuntu, ei jäänyt aikaa juuri syventyä asioihin. 2 ryhmätyötä, joiden kesto 5 ja 15 min, moni ryhmä kyllä ylitti ajat suuresti.
  Vierailijaluennoitisjoissa muutama todellinen helmi ja todella ajankohtaisia ja mielenkiintoisia aiheita. Kurssin pitäjien luennot hieman kalpenivat niille, vaikkakin toki myös teoriapuolta täytyy tulla.
  Läsnäolot kerättiin. Ei tenttiä, omalla panoksella, aktiivisuudella ja tehtävillä arvosana kasaan.

  M!B 2014 | 25.5.2014 @ 12:45
 3. Kävin kurssin keväällä 2014, jolloin kurssi järjestettiin ensimmäistä kertaa. Vaikka kurssi itsessään oli erittäin ajankohtainen ja kiinnostava, ei se onnistunut ihan täysin täyttämään odotuksiani. Tämä johtui varmasti suurimmaksi osaksi siitä, että se järjestettiin vasta ensimmäistä kertaa ja esimerkiksi käytännön järjestelyissä oli vielä paljon parantamisen varaa. Sosiaalisen median kanavia oli käytössä useita, ja välillä kurssille keskeisen tiedon löytäminen tuotti hieman ongelmia.

  Koin myös, että kurssilla oli jonkin verran ’päälleliimattua’ tieteellisyyttä, mikä teki aiheiden käsittelystä hieman kankeaa. Luonnollisesti teoriaakin on oltava, mutta koen, että kurssilla ei vielä toistaiseksi täysin saumattomasti onnistuttu yhdistämään teoriaa ja käytäntöä. Muutama luento oli kiinnostava ja vastasi odotuksiini, muta osaan taas sai hieman pettyä: joko asiat tuntuivat liian itsestäänselviltä tai sitten aiheeseen liitettiin liikaa kaukaiselta tuntuvia teorioita.

  Kurssi oli myös kohtuullisen työläs, sillä sen suorittamiseen liittyi joka luennolta luentopäiväkirjat sekä muutama erillinen ryhmätyö. Itselläni sattui muutama lyhyt reissu kurssin ajalle, mikä tuotti heti ongelmia, koska luennoilla oli läsnäolopakko ja myös jokaisen luentopäiväkirjan tekoon vaadittiin kaikkien ryhmän jäsenten osallistumista.

  Kurssin aihepiiri on ajankohtainen ja uskon, että kurssi on parempi seuraavilla järjestämiskerroilla, kun se on löytänyt parhaiten sopivat käytännöt.

  Acti ry | 25.5.2014 @ 20:12
 4. Kävin kurssin kesällä 2014, kun se järjestettiin avoimen yliopiston kautta. Tykkäsin kokonaisuudesta! Melko työläs setti, mutta ei mikään hajottava eikä sisällön ymmärtäminen vaatinut ponnisteluja. Lyhyt presis sosiaalisen median työkalusta, ryhmätyö, opintopäiväkirja ja henkilökohtainen tehtävä. Sisällöltään tuttujen ilmiöiden pohdiskelua yhdessä erilaisista näkökulmista, niin kuin viestinnän syventävillä kursseilla tapana on.

  Omalla kohdalla suurin murheen aihe oli, että kävi vähän huono tuuri pienryhmäjaossa. Yksi ryhmän jäsenistä oli aikamoinen narisijalyttääjä, joka söi intoa hommaa kohtaan. Plaah.

  Parasta antia olivat erinomaiset vierasluennoitsijat ja hyvät keskustelut. Pidin siitä, että kurssin osallistujista oli yli puolet avoimen yliopiston kautta tulleita työelämässä olevia henkilöitä, jotka toivat mielenkiintoista perspektiiviä keskusteluun.

  Anna | 23.10.2014 @ 18:02

Jätä omat kommenttisi kurssista

Sivun ylläpitäjä tarkastaa kaikki kommentit.

*