Topics in Economic Theory and Policy 31C01000

GD Star Rating
loading...

Was the course worth attending? Were the lectures useful? What questions did the exam have? Give us your honest opinion on the course!

2 Replies to “Topics in Economic Theory and Policy 31C01000”

  1. Sixten Korkman luennoi kurssin syksyllä 2015. Kurssi keskittyi taloudellisiin doctrinseihin ja kriiseihin läpi ajan. Kurssin ensimmäinen osa on aika puuduttava, sillä aikajana lähtee jostain muinaiskreikasta tai jotain. Toisessa osassa päästään kunnolla vauhtiin ja päästään 1930-luvun lamaan ja siitä Suomen lamaan sekä lopuksi finanssi- ja eurokriisiin. Luennoitsijana Korkman on rauhallinen ja sujuva; todella miellyttävä kuunnella. Suosittelen luennoilla käyntiä, sillä ne ovat paras anti, mutta slidet olivat todella hyviä ja kurssin voi suorittaa femman arvoisesti ilman luentojakin. Arvostelu koostui 100% tentistä, jossa oli 15 tai 20 aika yksityiskohtaista kysymystä, mutta jokaiseen kohtaan tarvitsi vastata vain muutamalla lauseella. Ja onneksi tentti painottuu huomattavasti enemmän 1900- ja 2000-luvun tapahtumiin. Kurssi oli kiva, muttei mikään superhyödyllinen, mutta suosittelen silti. Ja jos haluat helpot nopat vain nii tää on se!

  2. Lectured by Sixten Korkman in 2015. The course focused around how economic theory and policy evolves throughout time, making full use of the lecturer’s personal experience and knowledge and touching on many subjects from the history of Finnish economic policy and doctrines. Course material consisted of about 200 pages of handouts written by Sixten, which were interesting, although he covered a lot of the same content in lectures as well. I would definitely recommend attending as many lectures as possible, so you can make full use of the lecturer’s experience and ask questions, as some of the topics are a bit more open ended than economic theory in general and make room for interesting conversation.

    Course was graded 100% based on exam, which consisted of 15+ questions, nothing excessively specific and very brief answers (1-2 paragraphs) synthesizing the main points was enough to score full marks, no specifics or further elaboration was needed. Thus the workload is not very heavy, you can easily get a good score by just familiarizing yourself with the relevant main points from the handouts if the course continues with the same format.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.