31C00510 History of Economic Thought

GD Star Rating
loading...

 1. Yksi taloustieteen laitoksen mielenkiintoisimmista kursseista. Kurssin voi käydä joko kandiin tai maisteriin ja suosittelen lämpimästi sen sisällyttämistä jompaan kumpaan. Kurssilla käydään läpi taloustieteen kehitys ja historia Adam Smithiä edeltäviltä ajoilta aina 1900-luvun puolen välin jälkeen. Pekka Suvanto luentoi omalla, kiinnostavalla ja helposti seurattavalla tyylillään.

  Poikkeuksellisen hyvä kurssikirja kannattaa lukea jotta tentistä saa hyvän arvosanan. Tentti koostuu muutamasta esseekysymyksestä.

  Jan Jääskeläinen | 22.11.2013 @ 08:04
 2. Kurssi käyty keväällä 2013, luennoitsijana Pekka Sutela.
  Kurssi sisällytettävissä sekä kandi-, maisteri- että jatko-opintoihin.

  Kurssi koostui vain kuudesta pidemmästä luennosta, jotka täydensivät kurssikirjaa. Luennot mielenkiintoisia ja yleissivistäviä, samoin kurssikirja.
  Kurssilla ei harjoituksia, eikä täten työllistä tenttiä lukuunottamatta ollenkaan. Tentin vaikutus arvosanaan 100%.
  Tentti kuitenkin haastava ja vaatii melko tarkkaa osaamista, joskin kurssin kannalta keskeiset asiat ovat arvattavissa, mikä auttaa valmistautumisessa. Kevään 2013 tentissä pyörivät mm. Smith, Hayek, J.S. Mill ja Ricardo.

  Kurssi oli mielenkiintoinen ja viihdyttävä. En kuitenkaan pidä kurssia sisällöltään taloustieteen tärkeimpiin kuuluvana.

  Wilbur | 23.11.2013 @ 00:05
 3. Kurssi käyty keväällä 2014. Luennoitsija Pekka Sutela osaa asiansa ja luennoi mielenkiintoisesti. Kurssin voi suorittaa kandi- tai maisterikurssina, kansislaisille saatavilla siis helpot maisterinopat.

  Kurssin luennot ovat pitkiä, 4 luentotunnin mittaisia. Ne täydensivät loistavaa kurssikirjaa hyvin ja ovat suositeltavia. Kurssikirja on erinomainen ja on suositeltava kaikille kyltereille.

  Kurssisuoritus koostuu täysin tentistä, ja itseopiskelu on suositeltavaa. Tentti on haastava ja spesifit kysymykset voivat tulla yllätyksenä. Vuoden 2014 tentissä oli kolme esseekysymystä.

  + yleissivistävä
  + hyvät luennot
  +/- pelkkä tentti

  TS | 25.5.2014 @ 21:03

Jätä omat kommenttisi kurssista

Sivun ylläpitäjä tarkastaa kaikki kommentit.

*