Suomen talous ja talouspolitiikka 31C00300

GD Star Rating
loading...

Oliko kurssi hyvä? Oliko luennot hyödyllisiä? Mitä tentissä kysyttiin? Kerro mielipiteesi, sana on vapaa!

4 Replies to “Suomen talous ja talouspolitiikka 31C00300”

 1. Hyödyllinen kurssi kaikille pääaineeseen katsomatta. Peruskurssin pohjalta varsin kevyt kurssi, ei harkkatehtäviä vaan 100% tentti. Osa vierailijaluennoista hieman kuivia, keskimäärin kuitenkin hyviä. Kokonaisuudessaan erittäin mielenkiintoista ja yleissivistävää asiaa.

 2. Vähän liian pintaraapaisu. Loppujen lopuksi luennot sotkeentuu kun kuka tahansa voi ottaa kurssin ja tämän takia edestakainen väittely on kiivasta. Kokeessa aina myös yksi osio jota on käsitelty ehkä kerran jossain ihme vierailijaluennolla

 3. Mielenkiintoinen kurssi: nyt vihdoinkin ymmärrän, mitä talousaiheisissa uutisissa ja artikkeleissa käsitellään talouspolitiikkaan liittyen. Kurssi antaa hyvät välineet tarkastella talouspoliittisia näkemyksiä, ymmärtää niiden syitä ja suhtautua niihin kriittisesti.

  Tenttiin on opeteltava ulkoa paljon asiaa. Jos ei kurssin aikana ole kertaillut materiaaleja tai ole ollut hereillä luennoilla, se kostautuu kurssin loppupäässä. Kysymykset saattavat olla välillä kryptisiä. Esimerkiksi vuoden 2016 kurssin ensimmäisessä tentissä kysyttiin, mikä on markkinoiden mielestä EKP:n ongelma ja millä EKP ja Suomen Pankki selittävät tätä. Tärkeitä teemoja olivat kokonaistuottavuus, EKP:n toimet kriisien aikaan ja ICT-sektori.

 4. Käyty syksyllä 2013. Oli hyvä ja yleissivistävä. Suosittelen!

  Koe hankalahko, ajankohtaisia kysymyksiä sisältävä ja vaati tarkkaavuutta luennoilta. Esimerkiksi yhtenä kysymyksenä oli vierailijaluennoitsijaaan liittyen: XX:n mielestä Suomen talous on yhden kortin varassa. Mikä tuo kortti on?

  Muita kysymyksiä / niiden aiheita mm.
  – EKP:n viimeisin päätös ja sen vaikutukset.
  – Mitkä ovat Cory&Glasgown (?) kasvuteorian osakomponentit. ( Ainoa matikkaan ”liittyvä” kysymys, jonka voi vaan muistaa ulkoa slideista)
  – Miten Nordea ennustaa Suomen taloutta?
  – Hallituksen ehdotus ”hyvinvointivaltion korjauspaketti”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.