31C00300 Suomen talous ja talouspolitiikka

GD Star Rating
loading...

Kurssin tiedot Nopassa

 

Oliko kurssi hyvä? Oliko luennot hyödyllisiä? Mitä tentissä kysyttiin? Kerro mielipiteesi, sana on vapaa!

 1. Erittäin yleissivistävä ja hyvin toteutettu kurssi. Pohjolan luennot ovat erittäin valaiseva ja mukaansatempaavia, vierailevien luennoitsijoiden luennointitaidot vaihtelevat. Kannattaa tutustua ajatuksella aiemman vuoden tenttiin ja jos menet uusintaan, tutustu ensimmäisen tentin oikeisiin vastauksiin huolella.

  Anna | 3.12.2013 @ 10:48
 2. Hyvä yleissivistävä kurssi. Viimeistään tämän kurssin jälkeen ymmärrät, mitä suomalaisissa talousuutisissa käsitellään. Pohjolan luennot olivat erittäin hyviä ja etenkin kurssin alkupuolen luennot olivat mielenkiintoisia. Kaikki vierailijaluennoitsijat olivat oman alansa ammattilaisia, mutta heidän pedagogiset taidot vaihtelivat jonkin verran. Kurssin tentti mittasi mielestäni liiallisesti ulkoa opettelua (mitä tämä-ja-tämä vierailija sanoi luennolla tästä-ja-tästä), eikä oppimiaan asioita päässyt tentissä soveltamaan. Kokonaisuudessaan kurssi oli silti hyvin järjestetty ja opettavainen.

  Mikko | 19.12.2013 @ 21:36
 3. Kattaa keskeiset teemat Suomen talouden lähihistoriasta, nykypäivästä sekä tulevaisuuden ongelmista. Pohjolan vetämät luennot mielenkiintoisia, ja kurssilla myös monta vierailijaluentoa (noin 6-8), joista muutamat erittäin hyviä.

  Miinuksena osittaiset päällekkäisyydet taloustieteen perusteiden kurssin kanssa, osa asioista on jo entuudestaan tuttua perusteiden kurssilta (ml. samat kalvot).

  Lyhyistä avokysymyksistä koostuva tentti on kattava ja vaatii korkeita pisteitä tavoittelevilta tarkkaa luentojen seuraamista. Tentti perustui ainoastaan luentoihin ja luentomateriaaleihin (syksy 2013).

  KY Economics | 18.5.2014 @ 12:17
 4. Erittäin mielenkiintoinen kurssi. Saatan käydä jonain tulevana syksynä huvikseni istumassa luennot ja kuuntelemassa asiantuntijoiden esitykset.

  Syksyllä 2012 tentti 100%, pohjasi luentomatskujen lisäksi (osittain) ylimääräisenä jaettuun materiaaliin.

  Juuso | 18.5.2014 @ 22:31
 5. Loistava kurssi! Pohjola tuo paljon mielenkiintoisia luennoitsijoita ja itse Pohjolan luennot ovat myös rautaista tavaraa. Ainoa miinus on että luennot saattaa käsitellä hyvin erilaisia aiheita, joten kurssin punaista lankaa saa etsiä.

  Tentin kysymykset saattavat tulla hyvinkin pienistä kokonaisuuksista, joten tenttiin kannattaa päntätä!

  JK | 21.5.2014 @ 16:08
 6. Kävin kurssin syksyllä 2012. Tämä on ehdottomasti itsellä pääainekurssien top3 (vanhassa tutkintosuunnitelmassa). Pohjolasta ei luonnollisestikaan voi saada tarpeekseen, ja vierailuluennot olivat äärimmäisen mielenkiintoisia.

  Kurssin suola ovat vierailevat tähdet, jotka vaihtelevat jonkin verran vuosittain. 2012 luennoitsijoita kävi muun muassa Suomen pankista, Valtiovarainministeriöstä, Elinkeinoelämän keskusliitosta, Nordealta ja Korkmankin kävi heittelemässä parit sessiot. Pohjolan omat luennot ovat lähinnä ’koonteja’ ja yhteenvetoja, hyvin eri instansseista tulevat luennoitsijat antoivat luentoja aivan laidasta laitaan, ja samasta aiheesta puhuvatkin saattoivat antaa asiasta aivan päinvastaiset kuvat.

  Tämäkin kurssi on erittäin hyödyllinen jo pelkän yleissivistyksen kannalta. Vaikka kurssin formaatti saattaa kuulostaa helpolta (100% tentti, ei laskareita), tentti on todellisuudessa hyvin haastava ja arvelen, että vitonen vaatii läsnäoloa ja kattavia muistiinpanoja lähes jokaiselta luennolta.

  Maija | 23.5.2014 @ 14:10
 7. Kävin kurssin syksyllä 2013. Kurssi oli minulle täysin ylimääräinen enkä ollut tehnyt muita kansiksen kursseja sitten peruskurssin. Kurssi oli mielenkiintoinen ajankohtaisten aiheiden ja useiden vierailijaluennoitsijoiden mutta erityiseti legendaarisen Matti Pohjolan takia. Suosittelen lämpimästi, jos haluat ymmärtää tarkemmin mistä lehdissä kirjoitellaan kun puhutaan eurokriisistä tai talouskasvusta ja Suomen tulevaisuudesta. Ei sisällä hankalaa matikkaa, luennoilla ei tarvitse käydä (mutta suosittelen lämpimästi), ryhmätöitä tai palautettavia tehtäviä ei ollut.

  Saila | 25.5.2014 @ 12:42
 8. Käyty syksyllä 2013. Kurssi on todella mielenkiintoinen ja Matti Pohjola pääsee oikein kunnolla vauhtiin ja näkee, että häntä itseäänkin kiinnostavat kurssin aiheet. Vierailijaluennoitsijoiden iso määrä tuo mukavaa vaihtelua, mutta toisaalta heissä on aina se riski, että he eivät ole luennoitsijoina hyviä, vaikka olisivatkin oman alansa parhaita asiantuntijoita. Syksyllä 2013 kaikki vierailijat olivat mielestäni kyllä oikein hyviä ja voikin olla, että Pohjolalla on aika korkeat standardit, keitä hän luennoilleen päästää.

  Työmäärä ei ollut paha; tentti 100 %. Hyvän suorituksen edellytyksenä on tietenkin luennoilla käynti, koska esim. vierailijaluennoista saattoi tulla hyvinkin yksityiskohtaisia kysymyksiä. Ja mielestäni luennot ovat ehdottomasti tämän kurssin ydin, joten jos niistä joutuu missaamaan ison osan, ei ehkä kannata käydä kurssia juuri sillä kertaa.

  Anna-Leena | 25.5.2014 @ 17:24
 9. Kurssi on mielestäni paras käymäni kandivaiheen kurssi. Matti Pohjola osaa asiansa ja isännöi kurssia hyvin. Kurssin paras anti on kuitenkin ehdottomasti vierailijaluennot (n. 2/3 luennoista). Esiintyjät olivat vuoden 2012 kurssilla osaamisalueensa kärkeä ja osasivat myös luennoinnin varsin hyvin.

  Tentin työmäärä on kohtuullinen. Harjoitustehtäviä ei ole. Luennoilla on erittäin suositeltavaa käydä sillä tenttikysymyksiin vastaaminen voi olla vaikeaa pelkkien kalvojen lukemisen perusteella.

  TS | 25.5.2014 @ 20:50
 10. Käyty syksyllä 2013. Oli hyvä ja yleissivistävä. Suosittelen!

  Koe hankalahko, ajankohtaisia kysymyksiä sisältävä ja vaati tarkkaavuutta luennoilta. Esimerkiksi yhtenä kysymyksenä oli vierailijaluennoitsijaaan liittyen: XX:n mielestä Suomen talous on yhden kortin varassa. Mikä tuo kortti on?

  Muita kysymyksiä / niiden aiheita mm.
  – EKP:n viimeisin päätös ja sen vaikutukset.
  – Mitkä ovat Cory&Glasgown (?) kasvuteorian osakomponentit. ( Ainoa matikkaan ”liittyvä” kysymys, jonka voi vaan muistaa ulkoa slideista)
  – Miten Nordea ennustaa Suomen taloutta?
  – Hallituksen ehdotus ”hyvinvointivaltion korjauspaketti”

  SN | 26.1.2015 @ 19:12
 11. Mielenkiintoinen kurssi: nyt vihdoinkin ymmärrän, mitä talousaiheisissa uutisissa ja artikkeleissa käsitellään talouspolitiikkaan liittyen. Kurssi antaa hyvät välineet tarkastella talouspoliittisia näkemyksiä, ymmärtää niiden syitä ja suhtautua niihin kriittisesti.

  Tenttiin on opeteltava ulkoa paljon asiaa. Jos ei kurssin aikana ole kertaillut materiaaleja tai ole ollut hereillä luennoilla, se kostautuu kurssin loppupäässä. Kysymykset saattavat olla välillä kryptisiä. Esimerkiksi vuoden 2016 kurssin ensimmäisessä tentissä kysyttiin, mikä on markkinoiden mielestä EKP:n ongelma ja millä EKP ja Suomen Pankki selittävät tätä. Tärkeitä teemoja olivat kokonaistuottavuus, EKP:n toimet kriisien aikaan ja ICT-sektori.

  EL | 7.11.2016 @ 13:51

Jätä omat kommenttisi kurssista

Sivun ylläpitäjä tarkastaa kaikki kommentit.

*