31A00110 Taloustieteen perusteet

GD Star Rating
loading...

 1. Tenttikysymysten aiheet 6.3.2013

  1. Kysyntäkäyrän johtaminen, kuluttajan ja yhteiskunnan ylijäämä
  2. Yrityksen toimialan pitkän aikavälin tasapaino ja sen muutokset kysynnän vaihdellessa
  3. Kaksi vaihtoehtoista työtä, niiden optimaalinen yhdistelmä ansioiden kannalta
  4. Työn määrä ja sen vaikutus elintason kasvuun, Development accounting
  5. BKT:n laskeminen, ostovoimapariteetti ja elintasovertailut, valuutan arvoustus ja hinta valuuttamarkkinoilla
  6. Euroalueen talouden tila 2009-2010, EKP:n toimet talouskriisissä

  hh | 6.3.2013 @ 14:16
 2. Liikasen vierailuluento on varma tenttitärppi.

  Juuso | 18.5.2014 @ 22:16
 3. Kurssi on ollut varsin samanlainen jo jonkin aikaa, joten suurempia muutoksia tuskin on tiedossa jatkossakaan. Kurssilla käydään pitkälti pääsykoekirjaan perustuvia asioita, joitakin lisäyksiä toki tulee. Luennot ihan ok, mutta luentomateriaalikin oikein lukukelpoista ja sillä pärjää, jos ei jaksa luennoilla istua. Varsinaista kurssikirjaa ei välttämättä tarvitse, vaan pääsykoekirjalla ja luentomateriaalilla pärjää tentissä. Harjoitustehtävät olivat hyödyllisiä ja niitä kannattaa tehdä ja palauttaa, sillä niistä saa helppoja extrapisteitä. Myös tentti koostuu pitkälti harjoituksia vastaavista tehtävistä. Tentin tehtävät olivat osittain haastavia ja niissä piti osata myös teoriaa laskujen lisäksi.

  Hanski | 19.5.2014 @ 12:15
 4. Kävin kurssin keväällä 2012. Selkeästi paras mursukurssi, Pohjola vaan osaa asiansa. Kurssiformaatti perinteinen, luennot + laskarit, mutta perinteisyyttä ei missään nimessä pidä laskea huonoksi puoleksi. Pohjola osaa pitää kuuntelijan mielenkiintoa yllä luennoilla ja lukuisat esimerkit ja demonstraatiot auttavat muistamaan muuten hahmottomia käppyröitä.

  Tentti on kurssin muuhun vaatimustasoon yllättävän haastava. Pohjola tykkää kysellä myös välittömän kurssialueen ulkopuolelta ja pyytää soveltamaan opittua vaikkapa jonkin ministerin männäviikolla letkauttamaan lausuntoon. Vitonen vaatii siis harrastuneisuutta, tai ainakin hyviä luentomuistiinpanoja (omassa tentissä kysyttiin nimittäin ainakin jotain yksittäistä sitaattia Liikasen vierailuluennolta).

  Maija | 23.5.2014 @ 13:46
 5. Kävin kurssin keväällä 2013. Ainakin tenttinsä puolesta kurssi oli melko haastava, menestyminen vaati paitsi luentomateriaalien opiskelua myös kuuntelua luennoilla. Itse en ollut tätä harrastanut ehkä niin aktiivisesti kuin olisi pitänyt, mutta luentomateriaalienkin avulla tentistä sai ihan hyvän arvosanan. Pohjola on kyllä luennoitsijana maineensa veroinen, itseäni ei vain aihe innostanut.

  M!B ’14 | 23.5.2014 @ 20:28
 6. Hyvä johdatus taloustieteisiin. Matti Pohjola vetää kurssin omalla varmalla otteellaan ja kokemus näkyy niin kurssin materiaaleissa kuin luennoinnissakin. Pohjola on parhaimmillaan omien kiinnostuksenkohteidensa parissa ja aivan peruskaura kysyntä- ja tarjontakäyrineen taitaa olla hänelle jo hiukan tylsää opetettavaa. Harjoitukset olivat ihan hyödylliset ja mielestäni sopivaa tasoa, samoin tentti.

  Eli ei mikään kovin ihmeellinen kurssi, mutta hyvä johdatus yhä mielenkiintoisempiin asioihin. Jos on päntännyt pääsykoekirjan hyvin, on jo aika pitkällä.

  Anna-Leena | 25.5.2014 @ 17:20

Jätä omat kommenttisi kurssista

Sivun ylläpitäjä tarkastaa kaikki kommentit.

*