30A03000 Talousmatematiikan perusteet

GD Star Rating
loading...

 1. Kokemusia kurssilta syksyltä 2013.

  Aikataulu: Puolen vuoden kurssi. Luennot 5-7h ja harkat 2h/viikko.

  Luennoilla täydennetään opettajan massiivista kurssimonistetta, ja varsin kriittisiä täydennyksiä ei saa jälkikäteen muuten kuin kaverilta kysymällä. Tästä mennyt palautetta opettajalle.

  Harjoituksissa tehdään taululle kotona valmiiksi tehtyjä tehtäviä ja käydään niitä läpi opettajan johdolla. Harjoituksista saa pisteitä tehtyjen tehtävien mukaan, yhteensä niistä voi saada 20% kurssin pisteistä. Harjoituksen ovat suhteellisen helppoja, mutta ajoittain työläitä. Käsiteltäviä asioita on paljon.

  Kurssilla on 4 välikoetta, joista saa yhteensä 80% kurssin arvosanasta. Kokeissa on 4-5 tehtävää, jotka ovat hyvin samantyyppisiä kuin harjoituksissa tehdyt tehtävät. Opettaja tuntuu olevan erityisen mieltynyt tehtäviin, joissa piirretään kuvaajia, yhdistellään funktioita ja tulkitaan uusien funktioiden käyttötarkoituksia.

  Välikokeiden jälkeen järjestetään 2 kertaa kokonainen tentti, jolla on mahdollista kovata vä’likokeet.

  Luentojen ja tenttien aikatauluihin tuli muutoksia varsin lyhyilläkin varoitusajoilla syksyllä 2013.

  Pauliina I. | 16.12.2013 @ 14:52
 2. Kurssi käyty syksyllä 2013, jolloin se järjestettiin ensimmäistä kertaa.
  Kurssin materiaali koostui noppaan tulevasta nivaskasta, jota täydennettiin luennoilla (näitä täydennyksiä ei saa muualta kuin luennolta tai jälkikäteen kaverilta). Tahti luennoilla on ERITTÄIN hidas, ja hiukankaan matemaattisiin asioihin perehtynyt kyllä pärjää ilman täydennyksiä (pitkän matikan lukija saa kurssista suhteellisen vaivattomasti kolmosen). Luennoilla tosin saa tehtävistä myös laskuesimerkkejä, joten jos ei ole aivan varma esimerkiksi sovelluksien ratkaisutavoista, niin kannattaa käydä niin luennoilla kuin harjoituksissakin. Harkkatehtäviä kannattaa tehdä, jos haluaa varmistaa hyvän arvosanan/läpipääsyn, sillä niistä saa lisäpisteitä. Käsiteltäviä asioita ovat mm. derivaatta, integrointi, matriisit ja vektorit sekä korkolaskut. Kurssin pystyy suorittamaan neljällä välitentillä, joiden tehtävät olivat pitkälti harjoitustehtävien kaltaisia, joten sikälikin niitä kannattaa vilkaista. Perinteisten laskutehtävien lisäksi niissä esiintyi piirrostehtäviä, joita oli välillä hankala hahmottaa… Välitenttejä ja harjoituksia tekemällä kurssin pystyy kuitenkin suorittamaan melko vaivattomasti ilman suurta aherrusta.

  Hanski | 19.5.2014 @ 12:10

Jätä omat kommenttisi kurssista

Sivun ylläpitäjä tarkastaa kaikki kommentit.

*