22A00110 Laskentatoimen perusteet

GD Star Rating
loading...

4 Replies to “22A00110 Laskentatoimen perusteet”

  1. Ikäheimon ja Malmin vetämän kurssin (S18) luennoilla viihtyi hyvin, mutta laskuharjoitukset tuntuivat välillä vähän heikoilta – materiaaleissa oli virheitä ja niistä viestittiin aika sekavasti. Kurssilla oli myös vertaisarvioitu tehtävä, josta onneksi palautteen perusteella luovutaan tulevaisuudessa. Ryhmätyönä tehty tilinpäätösanalyysi oli todella opettavainen.

  2. Kävin kurssin avoimessa yliopistossa syksyllä 2018. Luennoija Juha Viljaranta…hirveän symppis ja sarkastinen setä. Mutta luennoijana täysin epäjohdonmukainen ja sekava. Ajatteli ääneen kaikenlaista ja harhautui aiheesta. Ja juuri opetettuaan jokin asian kävi perään filosofisia pohdintoja, onko asia sittenkään niin, jolloin viimeistään meni aivan sekaisin. Kavoissa oli jotain harhaanjohtavia termejä, ja yksinkertaisten laskukaavojen/potenssilaskujen sijaan jouduimme diskonttaamaan nykyarvoja käsin. Kurssi oli muutenkin raskas, kesti 2 kk joka ti ja to 3,5 tuntia. Positiivista oli se, että kurssin pystyi suorittaa yksilötyönä (kolme harjoitusta + tentti) ja ilmeisesti taso oli huono, koska sain kurssista nelosen vaikka osa tehtävistä tentissä jäi ajanpuutteen takia tekemättä.

  3. Henkilökohtaisesti yksi mursuvuoden kuormittavimmista kursseista.

    Kaksi laajaa ryhmätyötä jonka lisäksi yksilöharkkoja palautettavana. Tentti oli tykitystä alusta loppuun asti, ja aika meinasi loppua kesken. Ydinasioiden lisäksi myös piti osata luentokalvoilta yksityiskohtaisia asioita. Luennoilla harmitti vähän, että luennoitsijan ääni kuului huonosti. Myös kalvoilla olleet excel taulukot olivat aikamoisen tuskan takana, jos niitä lukuja koitti itsenäisesti opiskella.

  4. Ryhmätyöt suhteellisen työläitä verrattuna muihin kursseihin. Melginin ääni kuului 2016 kurssilla tosi huonosti ja oikeesti luennoista ei ollut tämän vuoksi juurikaan hyötyä. Tentistä sain vitosen pelkillä luentodioilla. Aihepiiri omasta mielestä mielenkiintoinen ja kurssi oli yksi mursuvuoden parhaimmista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.