21C00500 Liikkeenjohdon konsultointi

GD Star Rating
loading...

 1. Tämä kurssi oli jossain määrin hämmentävä, koska se tasapainotteli konsultointialan hyödyttömyyden (eli kritiikin) ja hyötyjen välillä. Selvästi käytännönläheisempi kuin jotkin toiset johtamisen laitoksen kriittisistä kursseista, mutta silti ajatuksia herättävä. Kävin kurssin syksyllä 2013.

  M!B 2014 | 19.5.2014 @ 19:03
 2. Kurssi käyty syksyllä 2013.
  Erittäin hyvä ja käytännöllinen kurssi! Sai muokkaamaan omia käsityksiä ja kyseenalaisti ”totuuksia”. Erittäin pätevät ja innostavat opettajat, interaktiivinen kurssi, keskustelua syntyi.
  Läsnäolo tärkeää (ja siitä myös palkittiin ahkerimmat hauskasti suklaalla kurssin lopuksi), koska luennoilla opistusta kirjoitetaan viikottain palautettavaa tiistaipaperia, jonka tarkoitus on kehittää omia kirjoitus ja ajettelutaitoja, tyyli hyvin vapaa.
  Tähän mennessä käymistäni ainoa kurssi, jonka aikana on saanut palautetta kurssitöistä jo kesken kurssin. Jokaisesta tiistaipaperista tuli yhteiskoonti ja sitä kautta sai uusia ajatuksia. Mielenkiintoiset vierailijat.
  Kurssiin kuuluu alkutentti, jota varten kannattaa lukea materiaali hyvin. Lopputentti on suullinen, vetää yhteen kurssilla opittuja asioita.
  Suosittelen jokaiselle kauppislaiselle, jolla on minkäänlaista kiinnostusta/urasuunnitelmia konsultointia kohtaan!

  M!B 2014 | 24.5.2014 @ 03:04
 3. Kävin kurssin syksyllä 2013. Alkutenttimateriaali oli kohtuullinen ja kysymykset aina samat ja olin kuullut ne etukäteen kavereilta. Alkutentissä ilmoitettiin, ettei se olekaan karsiva mutta se pitää jossain vaiheessa suorittaa hyväksytysti. En tiedä jatkuuko käytäntö.

  Kurssin vetäjät oli todella hyviä ja haastoivat ajattelemaan ja pohtimaan konsultointia eri näkökulmista. Osa vierailijaluennoitsijoista oli hyviä, osa ei niin loistavia. Kurssin työmäärä kokonaisuutena oli ihan kohtuullinen ja ryhmätyöstä sai suht helposti hyvän arvosanan. Luennoilla kannattaa olla läsnä. Tipat eivät olleet liian kuormittavia mutta niihin kannatti panostaa, se näkyi loppuarvosanassa. Vetäjät selvästi arvostavat omaa kriittistä ajattelua, ei tiivistelmiä luennoista. Lopputentti oli iisi eikä siinä joutunut tekemään mitään yksin.

  M!B 2014 | 25.5.2014 @ 17:37
 4. Kävin kurssin keväällä 2013 ja kuulemani mukaan konsepti on ollut hyvin samanlainen lähes koko kurssin historian ajan. Alkutentin kysymykset ovat olleet samoja jo vuosikausia ja niissä kysytään erityisesti konsuloinnin vaikuttavuuteen resiprokaalisuuteen liittyviä asioita konsulttifirman sloganin analysoinnin kautta (Performance. Delivered.). Suurin työmäärä kurssilla liittyi juuri alkutenttiin valmistautumiseen, tiistaipaperit ja lopun ryhmätyöt (yksi esitelmä kurssin aikana, yksi isompi kirjallinen palautus kurssin päätteeksi) valmistuivat aika helposti.

  Kaiken kaikkiaan kurssi oli todella mielenkiintoinen ja käytännönläheinen luennoitsijoiden oman kokemuksen, kurssin keskusteluiden ja harjoitustehtävien sekä vierailijaluennoitsijoiden kanssa. Erityisesti kurssiin kuuluvat tehtävät olivat tosi hauskoja – pelasimme mm. konsultointipeliä ja yritimme myydä konsultointipalveluita vasahakoisille oikeille konsulteille. Tältä kurssilta ei edes haluaisi skipaa luentoja. Suosittelen lämpimästi kaikille konsultoinnista kiinnostuneille!

  M!B ’14 | 25.5.2014 @ 20:16
 5. Liikkeenjohdon konsultointi on yksi parhaimpia kursseja, jonka olen kauppiksessa suorittanut. Kuumottavan alkutentin jälkeen (jonka pystyi suorittamaan myöhemminkin) kurssi tarjosi peridiollisen huikeita luentoja. Kurssia vetävä parivaljakko pelasi yhtä hyvin yhteen kuin Batman ja Robin, ja luennoilla oli ilo käydä myös perjantaiaamuisin. Luennoilla päästiin tekemään erilaisia harjoitteita ja pelejä, mitkä olivat hauskoja ja opettavaisia. Itse aihealue ja kurssin kriittinen suhtautuminen konsultointiin oli mukava tuulahdus kauppiksessa, jossa jokatoisen jannun tai jaanan elämänmenestyksen tuntuu määrittelevän pääsy McKinseylle tai Boston Consulting Groupille. Oli virkistävää nähdä negatiivista ja kriittistä näkökulmaa ylipalvottua konsultointia kohti.

  Kurssin aikana tehtiin viikottain palautettavaa oppimispäiväkirjaa, joka tässä tapauksessa meni tiistaipaperin eli TiPan nimellä. En ole aiemmin tehnyt oppimispäiväkirjaa niin innokkaasti kuin tämän kurssin osalta. Menin joka luennon jälkeen kirjoittamaan syntyneet ajatukset ylös ja pohtimaan niitä, mikä ei todellakaan tuntunut koulutyöltä. Kurssilla oli myös ryhmätyö, jonka ryhmiin tai aiheeseen ei päässyt vaikuttamaan. Ryhmätyö oli muistaakseni kolmiosainen ja aiheeltaan se oli mielenkiintoinen, joskin ryhmäni toiminnassa oli ongelmia, koska välillä sai arvuutella suorittavatko kaikki kurssia loppuun asti. Työn tekeminen menikin viime hetkille.

  Itse lopputentti oli mahtava kokemus, nimittäin pääsimme väittelemään kurssin aiheista toisiamme vastaan. Lievästi kuumottava kokemus oli loistava vaihtoehto normaalille tenttipönötykselle. Tämmöistä voisi ehdottomasti olla enemmän myös muilla kursseilla.

  Suosittelen kurssia kaikille!

  tipitii | 21.9.2014 @ 01:34
 6. Kurssi käyty syksyllä 2014. Alkutenttimateriaali oli melko runsas, mutta alkutenttikysymykseen sinänsä helppo vastata myös omien kokemusten pohjalta. Kysymys on vuodesta toiseen sama, ja kurssin vetäjät haluavat että sana tästä kiertää. Kysymys liittyi siihen, miten kahden eri konsulttifirman sloganit (joissa molemmissa korostetaan performanssia) liittyvät alkutenttimateriaaliin ja konsultointiin. Alkutentti ei myöskään enää ole karsiva, ja sen voi suorittaa halutessaan myös kurssin aikana. Itse kurssi oli mielenkiintoinen ja mukaansatempaava, ja luennot olivat kivaa vaihtelua perinteiselle pönötykselle. Viikottain palautettavat tipat/kepat olivat kiva oppimisen muoto, ja ne kattoivat myös ison osan kurssiarvosanasta. Harjoitustyö on ilmeisesti joka vuosi hieman erilainen sisällöltään, meillä tänä vuonna annettiin salapoliisitehtävä sekä erään luennon simulaatiotilanteen analysointi. Ryhmiä ei saanut itse päättää vaan ne määrättiin, ja omalla kohdallani kävi niin ettei yksi jäsen tehnyt yhtä paljoa työn eteen kuin muut. Onneksi työhön merkittiin lopuksi työpanoksen prosenttimäärä kunkin oppilaan nimen perään. Itse lopputentti oli todella helppo, ja ihmettelen miksi se edes piti tehdä luokassa viimeisellä luentokerralla, kun sen olisi hyvin voinut kirjoittaa kotonakin. Tehtävänanto oli kerrottu etukäteen, mikä oli vastata kurssin alussa itselle ennalta asetettuun oppimiskysymykseen, ja myös kaikki materiaali, kännykät ja läppärit olivat käytettävissä ”tentissä”. Lisäksi tentti arvosteltiin asteikolla hyväksytty/kehitettävää. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja kurssi, suosittelen!

  M!B 2014 | 13.1.2015 @ 18:28

Jätä omat kommenttisi kurssista

Sivun ylläpitäjä tarkastaa kaikki kommentit.

*